Translate

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Türkiye ve Din:

 Selam.

Ben burada hiçbir dini görüşe karşı çıkmadan, hiç kimseyi eleştirmeden yola çıkarak birkaç şey anlatacağım. Ama elbette anlattıklarım belki bir kesime içten içe dokunacaktır. Zira yazdıklarıma karşı gelen fikirlerde olacaktır.

Türkiye'de din özgürlüğü, adeta Stalin döneminde Komünizm karşıtı, Hitler döneminde Nazizm karşıtı olmaya benzer.

Türkiye olarak etnik çeşitliliği fazla barındıran ülkeyiz. Şöyle bi' baktığımızda dini açıdan fazla vatandaşı olan bir topluma sahibiz. Ama saygı derecesinden ise, düzey olarak az vatandaşa sahibiz. Türkiye'de genel olarak gençlere bakıldığında ateizm, yenilikçi, havalı, onlar için farklı olma, egolarını tatmin etme aracı olarak görünür. İslam için ise, islam geridir, gelenekçidir, katı kurallıdır, hoşgörü dinidir (!).

Burada ...... dinin çöküşü, isa'nın hristiyanlıkta gibi olmadığı, tevrat'ın değiştirildiği, ya da;
İslam gelenekçidir, kur'an allah'ın kelamı değildir gibisinden ispatlamalarda bulunmayacağım.

Yazdıklarım bazılarına hissettirmeden değdirmiş gibi görükecek, fakar burada ki amacım o değil. Ha eğer öyle olduysa bundan memnun da olurum.

Geçen bir tanıdıklayız işte, arkadaşın arkadaşı gibisinden falan.
Aramızda şöyle bir konuşma geçti:

(naber-nasılsın gibi sikimsonik yerleri atlıyorum)

-ateizm hakkında kitap okumuşsundur, nedir senin görüşlerin
+ya pek bi şey düşünmüyorum bu konuda abi (konuya değiştirmeye çalışaraktan)
-....... Söyledi, okuyomuşsun bayağı bunların üzerine, nası olmaz yahu
+söylemek istemiyom ya boşver işte abi
-neyse. Ateizme karşı mısın değil misin?
+bana göre din evrenseldir, he kendi görüşüme gelince, pek fazla konuşmak istemiyorum bu konu hakkında. Ama ateizm bana göre araştırılmadan gidilecek bi yol değil.
-yahu böyle diyosunda senin bu allahın olduuna kanıtın var mı, sen bunu ispatlayabilir misin?
+yok abi ispatlayamam (burda hiç, aklın var mı? Kanıtla gibisinden havalara girmedim)
-ee o zaman? (laf sokarcasına şeyler de kısa kesiyorum buraları)
.........................
-olum bak, allah filan diye şeyler yoktur, insanoğlunun uydurmasıdır bunlar. Sen bunları iyice bak yine. Darwin'i tanıyosun demi? Heh. Oku onu. Darwin haricinde sayabileceğim daha bi çok ta bilim adamı ve felsefeci var, yazar var. Stephen hawking, marie curie, carl sagan, richard dawkins, edison...... (daha aklımda tutamadığım tonlarca sikimsonik şey)
+doğrudur abi. Haklısındır.
-e sizin kesimden kim var? İmam şafi? Mevlana? İbni sina? Hadi bilim adamlarını geçtim, harun yahya mı diyeceksin bana yahu?
+hayır abi, demicem
...........
-peki siz bilirsiniz, (taşaklı bi abimizdir buda) einstein var di mi?
+hee var nolmuş ona?
-bişi olmadı abi, o da ateist miydi?
+hmmm hayır (ifadesiz, şaşkın surat ifadesiyle)
-peki abi ya newton? Bilirsin sen
+o da değildi (yine duraksayarak, sanki 90+3 de içine alan kaleci ifadesiyle)
-peki ya abi bunlar hep gösterilmez mi en zeki insanlar arasında
+ee gösterilir nolmuş
-bak abi, benim düşüncem şu; sen hayalinde bi takım tasarla, 2-3 tanede yıldız oyuncu bulunsun. Bu takımda yıldız oyuncu olarak nitelendirilen 2 oyuncu var. Ronaldo ve messi. Diğer futbolcularıda bizim 2.lig oyuncularından düşün. (e malum hayal gücü bu, che guevara'da hayalperestti di mi?) Şimdi bunlar maç yapıyorlar. Karşına aldığın takım falan önemli değil, iddia bayiinde değiliz ya şu an. Bu maçta 5 tane gol oldu. Gollerden bi tanesini ronaldo, diğerini de messi attı. Geriye kalan 3 golde, bizim 2.lig oyunlarından geldi. Şimdi bu maç bitti, eyvallah, sonra geldik spor sayfasına. Sen bu sayfada, bizim 2.lig oyuncularını mı görürsün, yoksa şu en iyi oyuncu diye adlandırılan ronaldo-messi'yi mi?
+e tabikide ronaldo ve messiyi, bizimkileri koycak halleri yokya.
-öyle işte di mi, yıldız oyuncular gol attıktan sonra diğer oyuncular hep fasa fiso
+aynen de öyle
-işte ateizm de bana göre böyledir. Madem siz hep çok bilmiş, araştırmış bilim adamlarına bakıyorsunuz, o zaman en iyi olanlarıda değerlendirceksin. Einstein ve newton ne demiş, tanrı var demiş mi, demiş. O zaman konu kilit abi.

 Konuşmamız aynen böyleydi fakat arada kısalttım biraz. Neyse biz tekrar konumuza dönelim. Burada benim amacım birilerini ya da ateizmi kötülemek değildi. Kim bilir, belki ben de ateistim, ya da hristiyan.

 Malum, ülke olarak genelde islam bir ülkeyiz. Bunu ülke içinde yaşayan ateistlerde, diğer azınlıklarda kabullenir. Çoğunlu müslüman olan bir ülkeyiz. Türkiye ise anayasa üzerinde laik bir devlet olarak gözükür. Şöyle bir şey var, islam felsefecilerine, profesörlerine göre laiklik, islam üzerinde uygulanamaz. Ki bu bana göre de öyle.

 Benim bu ülkede ateistine de saygım var, ateisti ateyiz diye okuyana da.

 Benim bu ülkede müslümanına da saygım var, şakirtine de.

 Benim bu ülkede hristiyanına da saygım var, katoliğine de var, ortodoksuna da.

 Benim marksistine de saygım var, anti-marksistine de var.

 Meşhur bir söz vardır:
"bir gemi sevgi ile yürümez, saygı ile yürür."
Meşhur olmasada ben çok duyum amına koyayım.
Bu da aynen öyle. Biz bir insanı sevmek zorunda değiliz. Ama sike sike saygı duyacağız ambeyinliler. Benim saygım ateiste vardır. Konuşuruz arkadaşlarla;

-sen neden ateizmi seçtin?
+bana ............. Sebeplerinden dolayı doğru geldi.
-eyvallah kardeşim

 Benim bu adama saygım vardır. O birkaç ambeyinlinin, allahsız, abdestsiz, imansız dediği sövdüğü adama benim saygım vardır. Sevgim de vardır!

 Şu türlere gelince;

-sen neden seçtin ateizmi?
+ya abdest almak bile bana zor geliyo facede filan çok var ateist

 Benim bu ambeyinliye saygım yoktur. O durumu yaşamadım ama ona benzer durum yaşadım. Çocuğa sorduğumda aynen de böyle diyor. İşte bu orospu çocukları, bizim ülkenin resmen seviyesini düşürüyor. Siz buna ister ayku deyin, ister zeka deyin ister akıl deyin bir şekilde düşürüyor işte amına koyim.

 Okuyan bilir. Rahmetli marx'ın bir sözü vardır;
"din halkın afyonudur." diye.

Bunun bana göre iki türlü açıklaması var:

1-bizim marx'ın, materyalizm politikası hakkında söylediği.
2-bizim tayip'in, ülkeyi dini kullanarak yönetmesi.

 Bu blogda eminim tayip'çi takipçiler de çıkacaklardır. Marksistide çıkacaktır.

 Ben genellikle pek televizyon izlemem. Öyle facebookmuş falan aram yoktur. Ha yemek yerim boştur ev açarım televizyonu, bu meymenetsizi görürüm. Adam her defasında da farklı bir şey söylesin e amına koyayım. Hep mi din kullanılır?

 Geçen açtım işte yine; müslüman kardeşlerim diye başlıyor. Siz hiç, başka yabancı devlet adamının dini kullanarak selam verdiğini gördünüz mü? Gördüm diyen 3-5 ekşici ya da, vahide gördüm diye espri yapanı olacaktır.

 Güneşi gördüm diyen de vardır belki amına koyim?

 Adam'ın din'i kullanarak milyonlarca "koyun" u kandırması, çok yazık. Eğer bu ülkenin dini olmasaydı, dinsiz olsaydı, ya da gerçekten (!) Laik olsaydı bu durumda olmazdı. Belki beteride olurdu. Ama bu durumda olmazdı.

 Yanlış anlaşılma olmasın burada dinsizliği savunmuyorum, ya da dinin kötülüğünü vb.

 Az önce yukarıda demiştim; "adam dini vb. Kullanarak .......... Yapıyor" diye. Çok da uzağa gitmeye gerek yok, siz hiç, mustafa kemal atatürk'ün "müslüman kardeşlerim" diye seslendiğini gördünüz mü? Atatürk milletine hep "türk halkı" diye seslenirdi.

 Eğer buradan da "müslümanları kötülüyoo yeaa" ya da, "atatürk'ü yüceltiyoo" gibi tavırlar takınacaksanız, lütfen siktirin gidin.

 Şunu da diyeyim; eğer "atatürk'ü yüceltiyoo" tanımını çıkarıp, hoşunuza gitmezse ya da rahatsız olursanız, verdiğim rahatsızlıktan gurur duyarım.

 Bu yazımda ateizmden girdim tayipten çıktım gibisinden oldu ama güzel oldu. Yorumlarınızı ve maillerinizi eksik etmeyin. Hepinize iyi günler.

 Eyvallah

24 Mayıs 2014 Cumartesi

Hitler Diktatördür (!)

 Hakkında “eşcinseldi, yeğenine aşık olmuştu, kuzeniyle seks yapmıştı, sarışın askerleriyle yiyişiyordu, kadın sevmiyordu ilgi alanı erkeklerdi.” Vesaire şeyler yazılıp çizilen, beyinleri o küfrettikleri emperyalist ve kapitalist zihniyetçe uyuşturulmuş komünistlerin savundukları diktatörlere peygamber sabrı gösterirken, hitler denilince esip gürledikleri, kişiliğine dair en çok hikaye uydurulan faşist lider. Tarihi kazananların yazdığı gibi bir gerçek var, üstelik Adolf  Hitler’i yakından tanıyan insanlar hiçbir zaman insanlığa karşı Adolf  Hitleri anlatma fırsatı bulamamış, birçoğu öldürülmüş ve idam edilmişti. Ama genellikle yahudilerin yaptığı ve yazdığı filmlere, kitaplara, yazılara bakılacak olursa gerçeklerden çok uzak rivayetler uyduruluyor hakkında. Faşistti, çoğu insanın deyimiyle kasaptı ama söylenenler birin üzerine beş koyup insanlara sunulması. Tarih kitaplarında, tarihin tanımı olarak “tarafsız bir biçimde tarihin ayrıntılarıyla incelenmesi” gibi bir cümle geçer. Kültür ve fikir emperyalistlerinin genelde uyguladıkları taktiklerden biri de tarihi, gerçeklerin çizgisinden çıkarıp insanların genel geçer ahlak kurallarına göre birilerini karalamak, hakkında rahatsız edici, gerçeklerden oldukça uzak, popüler kültürün “doğru” mantığına son derece ters hikayeler, rivayetler uydurmak. Atatürk’e ingiliz ajanı, yavuz sultan selim’e alevi düşmanı bir diktatör, Fatih Sultan Mehmed’e özünde Hristiyan bir eşcinsel denmesi gibi. Bunun birçok örnekleri mevcut. Gerek türk tarihi, gerek dünya tarihinde. Peki amaç nedir?
Atatürk’ün bugünlerde sık sık dile getirdiğim bir sözü var, “Türk çocuğu atalarını iyi tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” Bu söz sadece Türk çocuğuna, Türk Tarihine, Türk atalarına dair söylense de bütün milletler için geçerliliğini sonsuza kadar devam ettirecek. Çünkü bir insanın geleceğini geçmişten çıkardığı dersler, örnek aldığı insanlar, fikirlerini benimsediği kişiler belirler. Hayali müzik olanlar için büyük piyanistlerdir, kemancılardır. Ressam olmak isteyenler için dünyaca ünlü ressamlardır. Filozof olmak isteyenler için antik Yunan’dan beri devam eden en büyük filozoflardır. Elinden geldiğince ön plana çıkan, ilgi duydukları alanların en büyüklerini okurlar, onların hayatlarını merak edip araştırırlar, geleceklerine onlar gibi yön vermeyi isterler. Adolf  Hitler’e özenen, onu tam anlamıyla tanıyabilen bir insan yahudiler açısından değil de versay antlaşması sonrası almanlar açısından bakarsa, ki bunu bir alman çocuğu yaparsa geleceğini daha büyük işler yapmak için adolf hitler’den almak istediği yönlerini alarak çizebilir. İyi bir hatip olabilir, gerçek bir vatansever olabilir, milletine tapabilir yahut büyük bir faşist olur. İnsan kendi kaderini bu şekilde belirler. Marx okuyarak büyümüş bir çocuğun komünist ideolojiye gönülden bağlanması, nihal atsız okuyarak büyümüş bir çocuğun temelden türkçü olması, bu ideolojilerin neredeyse değiştirilmesinin imkansız oluşu ve geleceğinde attığı adımlara tamamiyle olmasa da bu fikirlerin etkisinin olduğu gibi. Bu yüzden kültür emperyalistlerinin son 100 yıl içerisinde kazandığı en büyük zafer bu; insanı tarihinden uzaklaştırmak, özellikle büyük adamlar çıkarmış ve köklü bir geçmişe sahip olan milletleri. Çünkü günümüzün dünya aydınları, tarihte çıkan o büyük adamlar gibi kişileri tekrar dünya gündeminde görmeyi istemezler. Topunu tüfeğini eline almadan, kimsenin ruhu bile duymadan psikolojik harp. 
    
   Adolf Hitler fazla milliyetçi bir insandı ve birçok masum insanın ölümüne yol açtı. Ancak tarihi kazananlar yazar dedim. Adolf  Hitler’in yaptığı katliam; Stalin’in 10 milyon insanı Ukrayna’da ölüme terk etmesinden, bir o kadar milyonlarca insana zulmedip katletmesinden, Polonya’da 18 bin savaş esirinin ölüm emrini bizzat verip katlettirilmelerinden, Amerikalıların kızılderili katliamlarından, İngilizlerin gaz odalarından (gaz odalarını icat eden almanlar değil, ingilizlerdi), yine sömürgeci Fransa ve İngiltere’nin sömürge yaptığı her ülkede toplam ölüm sayısı onlarca milyonu bulan zulümlerinden, tarih boyunca bütün devletlerin ortak olduğu yahudi katliamlarından, siyahilerin köle olarak çalıştırılmasından, amerikada siyahilerin köpekten daha aşağı görülmesinden, sırp katliamlarından, rusların kafkasya katliamlarından, israil’in filistin zulmünden ve günümüzde türklerin orta asya’da, iran’da ırk ve dinlerinden dolayı gördükleri soykırımdan, “süper güç” diye tabir ettiğimiz devletlerin işgal ettikleri afganistan ve ırak’ta gösterdiği hünerlerinden ve saymaya kalksak yüzlerce katliam, soykırım ve zulümden daha büyük bir şey değildi. Bunlar Adolf Hitler’i hiçbir şekilde haklı çıkaramaz elbette ancak kültür emperyalistlerinin ve tarih sahtekarlarının büyük emekleri sonucunda katliam denilince akla direkt “Adolf Hitler” geliyor, diğer türlü bütün katliamlardan, tarihi olaylardan insanların haberi dahi olmuyor. Söz konusu sadece hitler değil, insanlar üzerinde oynanan ve altında çok daha büyük sebeplerin yattığını düşünmeyenin ancak bir aptal olabileceği büyük bir komplo. Bunu görememek için sahiden ya aşırı saf, ya da art niyetli olmak gerekiyor.

 Adolf Hitler insanlığa dair büyük bir suç, almanlara dair ise son derece haklı olduğu bir davayı sürdürdü. Küfür edilir mi? Edilir ama tarihi doğrusuyla, yanlışıyla öğrenmek gerek. Bir insanın ya da hükümetin ne yaptığı, ona düşman olan milletler tarafından yazılmış kitaplardan öğrenilmez.bu tıpkı türklere, fanatik bir yunanlı gözüyle bakmak gibidir. “insan yiyor bunlar, barbarlar” şeklinde tanıtırlar sizi.
“Adolf Hitler canidir, ruh hastasıdır, bu adamı doğru bulanları akıl hastanesine kapatın vs.” Çağrılarını dikkate almıyorum. Eminim almayan birçok kişi vardır.
  Bir olaya tarafsız bakmak önemlidir, çünkü daha az yargılarsınız. İşte efendim gaz odalarında insanlar öldürüldü yakıldı falan filan inter milan. Bunların kanıtı nerede? “yahu bu adam afrika’da mısıra kadar ilerledi, arapları neden sabun yapmadı?” Ya da “rusya’ya, balkanlara girdi ama bu adamları neden gaz odasına atmadı?” Diye?

Ama kimse anlayamamıştır Hitler'i.
   
  Gerçekten gaz odası diye bir şeyin var olmadığını söylesem, bana inanır mısınız? İnanmazsınız, çünkü ben tanınmış biri değilim. “hayat güzeldir” filmini çekenler gibi bir bütçem olsa bununla ilgili film hazırlardım belki. 

Ama iş işten geçti, sizin için Hitler = şeytan’dır.

Son olarak, Irvine Welsh’in bir sözüyle bitiriyorum; “Dünyanın daha adil bir yer olmasını isterdim. Herkesin rahatça eroine veya her ne kullanıyorsa ona ulaşabilmelerini. Ne yazık ki dünya boktan bir yer ve öyle kalmaya devam edecek. Devrim mi? Boş verin onu. Dünyadaki bütün işçi sınıfı bir araya gelse bile devrim gerçekleşmez. Kanlarında kapitalistlik var çünkü. Maaşı aldıkları an en büyük patron yalakası kesilirler. Her neyse.”