Translate

24 Mayıs 2014 Cumartesi

Hitler Diktatördür (!)

 Hakkında “eşcinseldi, yeğenine aşık olmuştu, kuzeniyle seks yapmıştı, sarışın askerleriyle yiyişiyordu, kadın sevmiyordu ilgi alanı erkeklerdi.” Vesaire şeyler yazılıp çizilen, beyinleri o küfrettikleri emperyalist ve kapitalist zihniyetçe uyuşturulmuş komünistlerin savundukları diktatörlere peygamber sabrı gösterirken, hitler denilince esip gürledikleri, kişiliğine dair en çok hikaye uydurulan faşist lider. Tarihi kazananların yazdığı gibi bir gerçek var, üstelik Adolf  Hitler’i yakından tanıyan insanlar hiçbir zaman insanlığa karşı Adolf  Hitleri anlatma fırsatı bulamamış, birçoğu öldürülmüş ve idam edilmişti. Ama genellikle yahudilerin yaptığı ve yazdığı filmlere, kitaplara, yazılara bakılacak olursa gerçeklerden çok uzak rivayetler uyduruluyor hakkında. Faşistti, çoğu insanın deyimiyle kasaptı ama söylenenler birin üzerine beş koyup insanlara sunulması. Tarih kitaplarında, tarihin tanımı olarak “tarafsız bir biçimde tarihin ayrıntılarıyla incelenmesi” gibi bir cümle geçer. Kültür ve fikir emperyalistlerinin genelde uyguladıkları taktiklerden biri de tarihi, gerçeklerin çizgisinden çıkarıp insanların genel geçer ahlak kurallarına göre birilerini karalamak, hakkında rahatsız edici, gerçeklerden oldukça uzak, popüler kültürün “doğru” mantığına son derece ters hikayeler, rivayetler uydurmak. Atatürk’e ingiliz ajanı, yavuz sultan selim’e alevi düşmanı bir diktatör, Fatih Sultan Mehmed’e özünde Hristiyan bir eşcinsel denmesi gibi. Bunun birçok örnekleri mevcut. Gerek türk tarihi, gerek dünya tarihinde. Peki amaç nedir?
Atatürk’ün bugünlerde sık sık dile getirdiğim bir sözü var, “Türk çocuğu atalarını iyi tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” Bu söz sadece Türk çocuğuna, Türk Tarihine, Türk atalarına dair söylense de bütün milletler için geçerliliğini sonsuza kadar devam ettirecek. Çünkü bir insanın geleceğini geçmişten çıkardığı dersler, örnek aldığı insanlar, fikirlerini benimsediği kişiler belirler. Hayali müzik olanlar için büyük piyanistlerdir, kemancılardır. Ressam olmak isteyenler için dünyaca ünlü ressamlardır. Filozof olmak isteyenler için antik Yunan’dan beri devam eden en büyük filozoflardır. Elinden geldiğince ön plana çıkan, ilgi duydukları alanların en büyüklerini okurlar, onların hayatlarını merak edip araştırırlar, geleceklerine onlar gibi yön vermeyi isterler. Adolf  Hitler’e özenen, onu tam anlamıyla tanıyabilen bir insan yahudiler açısından değil de versay antlaşması sonrası almanlar açısından bakarsa, ki bunu bir alman çocuğu yaparsa geleceğini daha büyük işler yapmak için adolf hitler’den almak istediği yönlerini alarak çizebilir. İyi bir hatip olabilir, gerçek bir vatansever olabilir, milletine tapabilir yahut büyük bir faşist olur. İnsan kendi kaderini bu şekilde belirler. Marx okuyarak büyümüş bir çocuğun komünist ideolojiye gönülden bağlanması, nihal atsız okuyarak büyümüş bir çocuğun temelden türkçü olması, bu ideolojilerin neredeyse değiştirilmesinin imkansız oluşu ve geleceğinde attığı adımlara tamamiyle olmasa da bu fikirlerin etkisinin olduğu gibi. Bu yüzden kültür emperyalistlerinin son 100 yıl içerisinde kazandığı en büyük zafer bu; insanı tarihinden uzaklaştırmak, özellikle büyük adamlar çıkarmış ve köklü bir geçmişe sahip olan milletleri. Çünkü günümüzün dünya aydınları, tarihte çıkan o büyük adamlar gibi kişileri tekrar dünya gündeminde görmeyi istemezler. Topunu tüfeğini eline almadan, kimsenin ruhu bile duymadan psikolojik harp. 
    
   Adolf Hitler fazla milliyetçi bir insandı ve birçok masum insanın ölümüne yol açtı. Ancak tarihi kazananlar yazar dedim. Adolf  Hitler’in yaptığı katliam; Stalin’in 10 milyon insanı Ukrayna’da ölüme terk etmesinden, bir o kadar milyonlarca insana zulmedip katletmesinden, Polonya’da 18 bin savaş esirinin ölüm emrini bizzat verip katlettirilmelerinden, Amerikalıların kızılderili katliamlarından, İngilizlerin gaz odalarından (gaz odalarını icat eden almanlar değil, ingilizlerdi), yine sömürgeci Fransa ve İngiltere’nin sömürge yaptığı her ülkede toplam ölüm sayısı onlarca milyonu bulan zulümlerinden, tarih boyunca bütün devletlerin ortak olduğu yahudi katliamlarından, siyahilerin köle olarak çalıştırılmasından, amerikada siyahilerin köpekten daha aşağı görülmesinden, sırp katliamlarından, rusların kafkasya katliamlarından, israil’in filistin zulmünden ve günümüzde türklerin orta asya’da, iran’da ırk ve dinlerinden dolayı gördükleri soykırımdan, “süper güç” diye tabir ettiğimiz devletlerin işgal ettikleri afganistan ve ırak’ta gösterdiği hünerlerinden ve saymaya kalksak yüzlerce katliam, soykırım ve zulümden daha büyük bir şey değildi. Bunlar Adolf Hitler’i hiçbir şekilde haklı çıkaramaz elbette ancak kültür emperyalistlerinin ve tarih sahtekarlarının büyük emekleri sonucunda katliam denilince akla direkt “Adolf Hitler” geliyor, diğer türlü bütün katliamlardan, tarihi olaylardan insanların haberi dahi olmuyor. Söz konusu sadece hitler değil, insanlar üzerinde oynanan ve altında çok daha büyük sebeplerin yattığını düşünmeyenin ancak bir aptal olabileceği büyük bir komplo. Bunu görememek için sahiden ya aşırı saf, ya da art niyetli olmak gerekiyor.

 Adolf Hitler insanlığa dair büyük bir suç, almanlara dair ise son derece haklı olduğu bir davayı sürdürdü. Küfür edilir mi? Edilir ama tarihi doğrusuyla, yanlışıyla öğrenmek gerek. Bir insanın ya da hükümetin ne yaptığı, ona düşman olan milletler tarafından yazılmış kitaplardan öğrenilmez.bu tıpkı türklere, fanatik bir yunanlı gözüyle bakmak gibidir. “insan yiyor bunlar, barbarlar” şeklinde tanıtırlar sizi.
“Adolf Hitler canidir, ruh hastasıdır, bu adamı doğru bulanları akıl hastanesine kapatın vs.” Çağrılarını dikkate almıyorum. Eminim almayan birçok kişi vardır.
  Bir olaya tarafsız bakmak önemlidir, çünkü daha az yargılarsınız. İşte efendim gaz odalarında insanlar öldürüldü yakıldı falan filan inter milan. Bunların kanıtı nerede? “yahu bu adam afrika’da mısıra kadar ilerledi, arapları neden sabun yapmadı?” Ya da “rusya’ya, balkanlara girdi ama bu adamları neden gaz odasına atmadı?” Diye?

Ama kimse anlayamamıştır Hitler'i.
   
  Gerçekten gaz odası diye bir şeyin var olmadığını söylesem, bana inanır mısınız? İnanmazsınız, çünkü ben tanınmış biri değilim. “hayat güzeldir” filmini çekenler gibi bir bütçem olsa bununla ilgili film hazırlardım belki. 

Ama iş işten geçti, sizin için Hitler = şeytan’dır.

Son olarak, Irvine Welsh’in bir sözüyle bitiriyorum; “Dünyanın daha adil bir yer olmasını isterdim. Herkesin rahatça eroine veya her ne kullanıyorsa ona ulaşabilmelerini. Ne yazık ki dünya boktan bir yer ve öyle kalmaya devam edecek. Devrim mi? Boş verin onu. Dünyadaki bütün işçi sınıfı bir araya gelse bile devrim gerçekleşmez. Kanlarında kapitalistlik var çünkü. Maaşı aldıkları an en büyük patron yalakası kesilirler. Her neyse.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder